Ultra Kuchnia

Frytki z selera

Co tu więcej pisać. Są po prostu pyszne. Za świeżym, surowym selerem nie przepadam. Jednak po upieczeniu jest lekko słodki a jak odpowiednio się go przyprawi to jego smak jest obłędny. W tym przepisie jest to co najbardziej lubię: prostota składników, szybkość przygotowania a potem ten smak 🙂

SKŁADNIKI:

3 duże bulwy selera

olej

sól

pieprz ziołowy

PRZYGOTOWANIE:

Pokrój selera w grube, ok 1 cm plastry a następnie w słupki. Tak jakbyś robił frytki. Wrzuć pokrojonego selera do miski, polej olejem, wsyp wedle uznania przyprawy. Pamiętaj, że po upieczeniu możesz jeszcze doprawić.

Wymieszaj, wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozłóż równo tak żeby tworzyły jedną warstwę. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra i dół) piecz do momentu aż zaczną być lekko zrumienione.

SMACZNEGO!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *